Woods DS28F affugter til middelstore rum (op til 140 m2)

Hvis der findes en “Grand old man” indenfor affugtere, så er det Woods DS28F.

DS28F har været på markedet i over 10 år, og er blandt andet den bedst sælgende affugter i Sverige, uanset størrelse, med mere end 100.000 affugtere solgt. Det var også i Sverige, at Woods DS28F vandt “Bedst i test”vurderingen i Råd&Rön (svarende til det danske forbrugermagasin Tænk) tilbage i 2001.

Trods at det er 10 år siden at testen blev lavet, er der kun en affugter på markedet efterfølgende, som kan præstere bedre når det gælder energi og kapacitet og det er Wooods nyere model ED50. Også i Danmark er DS28F enormt populær, og den findes i utallige private kældre og benyttes ofte til at holde butikkers lagerlokaler tørre.

En perfekt all round affugter, som effektivt affugter kælderen samtidigt med at vasketøjet tørres. Som en særlig kvalitet klarer Woods DS28F at affugte helt ned til 5° C, hvilket en lang række større affugtere ikke kan klare. DS28F er derfor også oplagt til eksempelvis krybekældre, som skal holdes tørre, men ved lave temperaturer.

Har man behov for maksimal affugtningskapacitet ved lavt strømforbrug og ved højere temperaturer er det dog værd at bemærke, at de nyere modeller, som eksempelvis ED50, kan trække mere fugt ud af luften pr tidsenhed.

En af de ting som har gjort DS28 meget populær er den store vandtank på 10,4 liter, som gør at man kan tømme affugteren sjældnere end med de mindre udgaver hvor tanken kun sjældent overstiger 5 liter. Har man behov for det, kan affugteren naturligvis tilsluttes direkte afløb ved montering af en slange, men de fleste benytter trods alt deres affugter med det indbyggede reservoir.

Woods DS28 affugter - testvinder

Af de rent praktisk features er modellen forsynet med stabile hjul som gør det nemt at flytte den rundt. De fleste affugtere har hjul, men de kan ofte være så små, at det er besværligt at skulle flytte rundt på den, og med kompressor i affugtere er det ikke hensigtsmæssigt at ryste den for meget. Woods DS28F har endvidere to ventilatorhastigheder hvor den højere hastighed kan benyttes til at give en ekstra effekt ved tørring af vasketøj.

Hygrostaten er en trinløs manuel drejeknap, og maskinen stopper selv når den rammer den ønskede luftfugtighed eller vandbeholderen er fyldt, samtidig med at en alarmlampe lyser. Automatisk afrimning er naturligvis en selvfølge.

Pristjek på Woods DS28F

Priser opdateres løbende.

[afp id=”63″]

Specifikationer for Woods DS28 affugter.

Maksimalt arbejdsområde 140 m²
Anbefalet arbejdsområde 10-70 m²
Luftgennemstrømning niveau 1 190 m³ / h
Luftgennemstrømning niveau 2 336 m³ / h
Affugtningskapacitet ved 20ºC & 70% relativ luftfugtighed 10,4 liter / døgn
Affugtningskapacitet ved 35ºC & 80% relativ luftfugtighed 17,5 liter / døgn
Strømforbrug ved 20ºC & 70% relativ luftfugtighed 270 Watt
Strømforbrug ved 35ºC & 80% relativ luftfugtighed 460 Watt
Fungerende temperaturinterval 5 til 35 º C
Tank kapacitet 10,4 liter
Blæserhastigheder 2
Størrelse (Dybde x Bredde x Højde) 343x406x527 mm
Vægt 24 kg
Støjniveau 38-58 dB
Kølemiddel (freon-fri) R134A
Dette indlæg blev udgivet i Woods affugtere og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *